|
|
| Pytania | |
|
+4Rosalyn Crowley Tony J. Stark Gianna Fiorentini Willliam 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Willliam
| Temat: Pytania Pon Maj 28, 2012 4:59 pm | |
| Uszanowanie. Proszę wybaczyć, ze zakładam cały temat, ale nie znalazłem działu, gdzie dałbym upust swoim wątpliwościom.
1. Co fabuła, na którą tak stawiacie może dać mi, szaremu graczowi poza okazjonalnymi walkami z innym graczem i rozmową na fabule? Rozumiem, że o istnieniu pozostałych ras ludzie wiedzą, skoro wybuchła jakaś tam panika? Wydaje mi się, że moglibyście nieco bardziej rozpisać ten wstęp i wyjaśnić to, skoro nacisk właśnie ma iść na fabułę.
2. Wilkołak przemienia się w wilka, czy w hybrydę? Bo to 2 odrębne kwestie
3. Walki toczą się otwarcie czy też gdzieś z dala od oczu ciekawskich? No i rozumiem, ze polegać można wyłącznie na sile mięśni lub broni palnej?
4. Jak wygląda podział sił? Wilki są silniejsze od wampirów ale te z kolei są szybsze? Czy tez ich atrybuty są zbliżone i mają równe szanse?
5. Znam cele wilków i płomieni, a czego chcą tu wampiry? Jedynie przetrwać? | |
| | | Gianna Fiorentini Królowa
Rasa : Wampir Wiek : 2174 Pochodzenie : Cesarstwo Rzymskie Praca : Właścicielka galerii sztuki Ekwipunek : Kluczyki do auta, komórka, orle pióro.
| Temat: Re: Pytania Pon Maj 28, 2012 6:52 pm | |
| Och, wybaczamy Ci.
1. Oprócz walk i spotkań towarzyskich, Twoja postać może szpiegować, wykonywać misje dla wilkołaków/wampirów/Płomieni. Werbować nowych członków do PP, albo podjudzać panikę. Może pozyskiwać od wampirów krew i sprzedawać ją, bo to przecież narkotyk. Różne różności, tylko zależy to od tego na co masz ochotę. 2. Wilkołak przemienia się w wilka. Nieco większego i dużo silniejszego od zwykłego zwierzęcia, aczkolwiek wygląda jak on. 3. Walki toczą się otwarcie i tak, polegać można na sile własnych mięśni oraz broni palnej, no i znajomości manewrów. 4. Wilk i przeciętny wampir zbliżony podział sił. Są tak samo szybkie oraz silne. Jednakże zupełnie młody wampir nie da rady dorosłemu wilkołakowi, a takiemu przeciętnemu wilkołakowi trudno będzie pokonać starego wampira, które są silniejsze i szybsze. 5. Wampiry pragną umocnić swą pozycję, zdobyć prawa w świetle konstytucji oraz wykurzyć wilkołaki z Reno, aby móc w spokoju polować i egzystować jak będą chciały. Nie wykluczamy również, że wampiry mogą podzielić się na grupy i działać przeciwko sobie, aby zdobyć władzę. | |
| | | Willliam
| Temat: Re: Pytania Pon Maj 28, 2012 8:07 pm | |
| A dziękuję ślicznie. A zapomniałem o jednym jeszcze. Jak długo żyją wilkołaki? Wiem, ze dłużej od ludzi ale orientacyjnie to jest 200 lat czy też 500? I pytanie uzupełniające. Czy jest możliwość uzyskania przemiany w hybrydę czyli humanoidalnego wilkołaka czy nie ma szansy na taki bajer? | |
| | | Gianna Fiorentini Królowa
Rasa : Wampir Wiek : 2174 Pochodzenie : Cesarstwo Rzymskie Praca : Właścicielka galerii sztuki Ekwipunek : Kluczyki do auta, komórka, orle pióro.
| Temat: Re: Pytania Pon Maj 28, 2012 8:12 pm | |
| Myślę, że dałabym im jakieś 150 góra, w skrajnych przypadkach, no. Co do hybrydy... Nie ma szans na humanoidalnego wilkołaka. Tylko przemiana w wilka. | |
| | | Tony J. Stark
Rasa : Człowiek Wiek : 43 Pochodzenie : USA Ekwipunek : porfel, kluczyki do ferrari, telefon, dat ass, okulary przeciwsłoneczne, podręczna broń.
| Temat: Re: Pytania Pon Maj 28, 2012 8:47 pm | |
| Zawsze możesz jeszcze robić coś zupełnie innego, co stanie się elementem fabuły ^^ Płomienie to jedno, ale istnieje jeszcze przecież rząd i mnóstwo różnorakich agencji rządowych. Tych tajnych i nie. Nie wspominając już o armii, która przecież też na pewno musi zajmować jakiś stosunek w kontekście nie-ludzi. Mówię o specjalnych oddziałach, specjalnych treningach itd. Istnieje też świat kultury, który jak wszyscy wiemy mocno oddziałuje na społeczeństwo. Artyści i ich działania mogą wpływać na rozwój konfliktów bądź na pokojowe rozwiązania. Celebryci mogą wspierać którąś ze stron a robić złą reklamę innej. To tylko dwa takie pomysły, a na pewno jest ich więcej | |
| | | Rosalyn Crowley
Rasa : człowiek Wiek : 32 Pochodzenie : Nowy Jork Ekwipunek : podręczny notes, czerwona szminka, telefon komórkowy
| Temat: Re: Pytania Wto Cze 05, 2012 5:15 am | |
| Moje pytanie - czy ktoś tu jeszcze, do chu*a, gra? | |
| | | Olena Ranicka
Rasa : Wilkołak Wiek : 25 lat Pochodzenie : Polska/Ukraina Ekwipunek : Portfel, dokumenty, odtwarzacz mp3, zegarek,klucze
| Temat: Re: Pytania Wto Cze 05, 2012 8:32 pm | |
| Ja gram :p no może ostatnio zrobiłam sobie przerwę, ale nie zamierzam rzucać gry | |
| | | Gerhard von Freiherr Admin
Rasa : Wampir Wiek : 1032 Pochodzenie : Niemcy Praca : Biznesmen, właściciel sieci kasyn Ekwipunek : Medalion, kluczyki do auta, jedwabna chusta
| Temat: Re: Pytania Sro Cze 06, 2012 12:59 am | |
| Dobra, wprowadziłam kilka zmian w wyglądzie forum. Wznowiłam również reklamę, miejmy nadzieję, że lud napłynie. | |
| | | Sam Beaweaheulu
Rasa : Zmiennokształtny Wiek : 38 Pochodzenie : U.S.A. Ekwipunek : Telefon Komórkowy, dwa posrebrzane kastety, portfel, ubranie, kluczyki, klucze,
| Temat: Re: Pytania Sro Cze 06, 2012 9:23 am | |
| To ja mam w takim razie pytanie. Bilokacja jest zabroniona, ale kiedy czekanie na odpis trwa wieki może wprowadzić np daty przy wydarzeniach czy coś by móc pisać w dwóch miejscach na raz ale fabularnie nie będzie żadnej bilokacji? | |
| | | Gerhard von Freiherr Admin
Rasa : Wampir Wiek : 1032 Pochodzenie : Niemcy Praca : Biznesmen, właściciel sieci kasyn Ekwipunek : Medalion, kluczyki do auta, jedwabna chusta
| Temat: Re: Pytania Sro Cze 06, 2012 9:47 am | |
| Myślę, że jeżeli czeka się na odpis kogoś, kto dłużej nie odpisuje niż dwa, trzy dni to można śmiało opuścić temat, bądź poprosić inną osobę by dołączyła do danej sytuacji. Z doświadczenia wiem, że rzadko wraca się do "zamrożonej" rozmowy, więc bilokacja nie rozwiązałaby ostatecznie tego problemu. | |
| | | Sam Beaweaheulu
Rasa : Zmiennokształtny Wiek : 38 Pochodzenie : U.S.A. Ekwipunek : Telefon Komórkowy, dwa posrebrzane kastety, portfel, ubranie, kluczyki, klucze,
| Temat: Re: Pytania Sro Cze 06, 2012 6:21 pm | |
| Ale w przypadku kiedy gra nas około 5 osób to też nie rozwiązuje sytuacji. Daty przyśpieszyły by rozgrywkę i pozwoliły zachować ciągłość fabuły.
No i, ej odpis na dwa trzy dni to naprawdę to w co celujemy? | |
| | | Nathalie Jones
Rasa : człowiek Wiek : 29 Pochodzenie : RPA Ekwipunek : policyjny glock, kajdanki, telefon komórkowy
| Temat: Re: Pytania Czw Cze 07, 2012 6:20 pm | |
| No dobra, ja też jestem za bilokacją, ale może tak w granicach rozsądku, czyli do dwóch tematów maksymalnie. Bo serio to jest bez sensu, jeśli czekamy i czekamy, a dana osoba może mieć coś ważnego do roboty, sesje czy inne takie, a nie każdy ma zamiar tworzyć dziesiątki miltikont. No i czasem akurat ta zawieszona akcja jest zbyt fajna, żeby ot tak się z niej usuwać.
Ostatnio zmieniony przez Nathalie Jones dnia Czw Cze 07, 2012 6:22 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Olena Ranicka
Rasa : Wilkołak Wiek : 25 lat Pochodzenie : Polska/Ukraina Ekwipunek : Portfel, dokumenty, odtwarzacz mp3, zegarek,klucze
| Temat: Re: Pytania Czw Cze 07, 2012 6:22 pm | |
| Bilokacja w granicach rozsądku- czemu nie? | |
| | | Sam Beaweaheulu
| Temat: Re: Pytania Czw Cze 07, 2012 6:43 pm | |
| Tylko dążę do tego że z fabularnego punktu widzenia to nie będzie bilokacja. Postać będzie w jednym miejscu na raz. | |
| | | Tony J. Stark
Rasa : Człowiek Wiek : 43 Pochodzenie : USA Ekwipunek : porfel, kluczyki do ferrari, telefon, dat ass, okulary przeciwsłoneczne, podręczna broń.
| Temat: Re: Pytania Pią Cze 08, 2012 2:09 pm | |
| ja gram. to że zwaliła się na mnie tona pracy w pracy, a zaraz po niej wyjazd na bezinternecie to nie moja wina ale przepraaszam.
A określanie daty w jakiej się z kimś pisze i możliwość grania w kilku miejscach jest spoko, zgadzam się. | |
| | | Sam Beaweaheulu
| Temat: Re: Pytania Sro Cze 13, 2012 9:24 pm | |
| (bo ja wolny jestem:P)
Czyli rozumiem że Tony masz głos tyle ważny że mogę zacząć tak pisać zamieszczając daty? | |
| | | Tony J. Stark
| Temat: Re: Pytania Nie Cze 17, 2012 7:31 pm | |
| nie nie, ja tylko wyrażałam swoją opinię xD | |
| | | Rosalyn Crowley
Rasa : człowiek Wiek : 32 Pochodzenie : Nowy Jork Ekwipunek : podręczny notes, czerwona szminka, telefon komórkowy
| Temat: Re: Pytania Pon Cze 18, 2012 9:41 pm | |
| Nie no, ludzie, to jest bez sensu. Admini milczą w tej kwestii, więc wydaje mi się, że po prostu trzeba ruszyć zadki i pisać, a nie czekać i się dopytywać, ot. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Pytania | |
| |
| | | | Pytania | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|